Kreditkort utan krav på inkomst

Kreditkort är ett populärt sätt att alltid ha tillgång till extra pengar. Med ett kreditkort har du alltid ett flexibelt lån tillgängligt och kan själv bestämma när och hur mycket pengar du vill låna. Men hur gör man om man har en ojämn inkomst, till exempel på grund av en av en projektanställning eller timanställning? Finns det kreditkort utan krav på inkomst?

Nej, om du helt saknar inkomst kommer du få svårt att få kredikort. Men för den som fått avslag på en ansökan om kreditkort på grund av låg eller ojämn inkomst finns det alternativ.

Online kredit

Onlinekrediter liknar kreditkort på det sätt att de båda innebär att man har en kredit som man själv kan välja när man vill utnyttja. Dock saknar man betalningsmöjligheten som ett kreditkort har, men eftersom en överföring från din onlinekredit till ditt bankkonto ofta kan ske direkt, även under kvällar och helger, så gör det inte så mycket. Alla onlinekrediter, eller kontokredit som de också kallas, har krav på inkomst, men de är för de mesta klart lägre än vanliga kreditkort till exempel hos storbankerna. En annan fördel är att företag som erbjuder kredit online ofta tar sin krediupplysning hos Bisnode eller Creditsafe, vilket dels innebär att du kan bli beviljad kreditkort trots många förfrågningar, och dels att din kreditvärdighet inte försämras av ytterligare förfrågningar. Dessutom kan du ofta bli beviljad kredit trots betalningsanmärkningar.

Kreditkort i mobilen

Kreditkort i mobilen är egentligen ett missvisande namn, eftersom de fungerar på exakt samma sätt som en onlinekredit. Det innebär att de saknar betalningsmöjligheten som ett vanligt kreditkort har, men att du har en kredit som är tillgänglig närsomhelst online och i mobilen.

Vanliga kreditkort

Som vi nämnt tidigare så har storbankerna alltid ganska höga krav på inkomst. Om man har en låg inkomst har man störst chans att få kreditkort hos något av de företag som är specialiserade på just kort. Två exempel är Remember som ges ut av EnterCard, och SupremeCard som ges ut av Resurs Bank. För att kunna skaffa kreditkort hos Entercard eller Resurs Bank får du inte ha betalningsanmärkningar, och båda bankerna tar en kreditupplysning hos UC.

Att tänka på

För den som bestämt sig för att skaffa en online kredit som alternativ till kreditkort finns det några saker att tänka på:

  • Alla låneföretag som erbjuder kontokrediter har någon form av inkomstkrav. Läs på innan du ansöker så att du inte gör en ansökan i onödan och försämrar din kreditvärdighet
  • En onlinekredit är ett dyrt sätt att låna pengar. Både ränta och avgifter är betydligt högre än vanliga kreditkort
  • Återbetalningstiden är ofta betydligt kortare än vanliga kredikort eller privatlån